Αuricularia mesenterica

Φωτογραφίες του Ηλία Τσέλου


Αuricularia mesenterica

Αουρικουλάρια η μεσεντερική. Μανιτάρι με δισκοειδές σώμα αρχικά, που στη συνέχεια εξαπλώνεται πλευρικά, με τριχωτή και χωρισμένη σε χρωματικές ζώνες άνω επιφάνεια, σε χρώματα γκρι περιμετρικά, και καφέ έως γκρι ανά ζώνη στο υπόλοιπο σώμα, με λοβωτή και κυματοειδή περίμετρο. Η κάτω επιφάνεια είναι ζελατινώδης, ελαστική, κοκκινωπή και τσαλακωμένη. Αναπτύσσεται πάνω σε πλατύφυλλα και στερεώνεται πάνω τους πλευρικά με υποτυπώδες έως ανύπαρκτο πόδι, επίσης ζελατινώδες. Η περίοδος ανάπτυξης του είναι όλο το χρόνο.
Βρέθηκε στο Κλαψί, Ιανουάριο και Φεβρουάριο, σε χλωρό πρέμνο Βελανιδιάς, από τον Ηλία Τσέλο.

Πληροφορίες:  http://www.rogersmushrooms.com/gallery/DisplayBlock~bid~5581~gid~~source~gallerydefault.asp

2 σχόλια:

  1. Σημασία έχει απλά το ότι βρέθηκε και φωτογραφήθηκε και λιγότερο από ποιόν . Η περιγραφή και η παρουσίαση είναι άψογη , Νίκο !!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα πνευματικά δικαιώματα πρέπει να προστατεύονται παντού και πάντα. Έστω και σαν ένδειξη τιμής στον άνθρωπο που μελετά, τρέχει, ασχολείται. Βέβαια οι ουσιαστικοί λόγοι είναι άλλοι και αυτονόητοι.


    Η συμμετοχή φίλων στην αναγνώριση και παρουσίαση των ευρημάτων τους μπορεί και πρέπει, κατά τη γνώμη μου, να μετασχηματίσει το παρόν ιστολόγιο σε μια ομαδική πύλη παρουσίασης της μυκοπανίδας της Ευρυτανίας. Από τη μεριά μου ευχαρίστως παραχωρώ το σύνολο των δικών μου αναρτήσεων, για το σκοπό αυτό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή